Κρέμα καραμελέ

Μερίδες

12

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

30-45 min

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα γλυκό για όλες τις όλες και όλα τα γούστα καθώς η γεύση της καραμέλας είναι πλούσια και είναι ότι πρέπει για εσάς που θέλετε γλυκό αλλά όχι σοκολάτα !

Για τη κρέμα καραμελέ θα χρειαστείτε:

  • 150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/2 κούτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml (1/4 του κουτιού) ‏γάλα
  • 1 1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ‏κρόκοι αυγού
  • 4 ‏αβγά
  • 200 γρ. ‏άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C.

  2. Χτυπάτε όλα τα κρεμώδη συστατικά μαζί σε ένα μπολ.

  3. Για να φτιάξετε τη καραμέλα : ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε για να διαλυθεί και να καραμελώσει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά. Δοκιμάστε αν η καραμέλα έχει στερεοποιηθεί τοποθετώντας στη σε μια φόρμα για τάρτες χτυπώντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Θα πρέπει να έχει σκληρύνει, αν όχι συνεχίστε το μαγείρεμα.

  4. Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα τοποθετείστε ένα λεπτό στρώμα στη φόρμα και απλώστε πολύ γρήγορα ,καθώς η καραμέλα θα αρχίσει να στρεοποιείται και να σκληραίνει , και αφήστε τη να σκληρύνει.

  5. Τοποθετείστε τη κρέμα πάνω απ’τη καραμέλα και τοποθετείστε το σκεύος σε ένα μεγαλύτερο και πιο βαθύ ταψί το οποίο θα γεμίσετε με βραστό νερό (μπεν μαρι).

  6. Ψήνετε για περίπου 30-45 λεπτά, αφήνετε να κρυώσει και το αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Στο σημείο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην καείτε. Προτείνουμε να χρησιμοποιείσετε ένα γάντι σιλικόνης για να μεταφέρετε τα ταψιά στον φούρνο.

  7. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε περνάτε με ένα λεπτό μαχαίρι τις άκρες του καραμελέ, τοποθετείτε ένα μεγαλύτερο πιάτο πάνω από τη φόρμα και το γυρίζετε ανάποδα χτυπώντας ελαφρά την καραμέλα για να «πέσει». Η καραμέλα θα πρέπει να ρέει προς τα κάτω.

karamele

 

Πηγή : foodmaniacs , tastemade

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας