Κρεμώδης carbonara

Μερίδες

4

Προετοιμασία

10 min

Μια εναλλακτική συνταγή της αγαπημένης μας carbonara, που είναι πιο κρεμώδης αλλά εξίσου τέλεια σε γεύση!

Για την κρεμώδη carbonara

  • 2 κ.γ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα ‏σκόρδου (σπασμένη)
  • 4 ‏φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
  • 250 γρ. ‏μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι ‏λευκό κρασί
  • 300 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 ‏αυγό χτυπημένο
  • 250 γρ. ‏μακαρόνια λιγκουίνι (ή άλλο της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το μπέικον, μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα και ύστερα προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά.
  3. Ύστερα ρίξτε το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος και αφού αρχίσει να βράζει το μείγμα χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Συνεχίστε να σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να γίνεται πυκνό.
  5. Ρίξτε το αυγό και λίγο πιπέρι και σιγοβράστε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ασταμάτητα.
  6. Τώρα που η σάλτσα σας είναι έτοιμη, ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια (τα έχετε βράσει πριν).
  7. Ανακατέψτε για λίγο μέχρι η σάλτσα να δέσει με τα μακαρόνια.
  8. Προτείνουμε να σερβίρετε με λίγο ψωμάκι και μια δροσερή πράσινη σαλάτα!

syntagi_gia_carbonara

Πηγή: foodmaniacs.gr , bestrecipes.com.au

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας