Λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη

100%

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

35-40 min

Ψήφοι

Ακόμη κι αν έχετε αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε και τα γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε μια αφράτη και λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη για όλη την οικογένεια!

Για την σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 8 ‏αυγά
  • 50 γρ. ‏υποκατάστατο ζάχαρης ( μαλτιτόλη)
  • 250 γρ. ‏βούτυρο χωρίς λακτόζη
  • 250 γρ. ‏νερό
  • ‏λίγη βανίλια
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 750 γρ. ‏αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 150 γρ. ‏κακάο χωρίς γλουτένη

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. ‏νερό
  • 500 γρ. ‏κουβερτούρα υγείας χωρίς γλουτένη
  • 40 γρ. ‏υποκατάστατο ζάχαρης (μαλτιτόλη)
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο μίξερ τα αυγά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης και χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχετε λιώσει, το νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αποσύρετε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
  4. Σε ένα πυρέξ αλείφετε βούτυρο, ρίχνετε λίγο κακάο στη βάση και βάζετε τη ζύμη της σοκολατόπιτας. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.
  5. Όσο η σοκολατόπιτα ψήνεται, ετοιμάζετε το σιρόπι:
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις βράσουν καλά, προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  7. Τέλος προσθέτετε το κονιάκ και το σιρόπι είναι έτοιμο. Βγάζετε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και ρίχνετε το σιρόπι ώστε να καλύψει καλά όλο το γλυκό μας.

Πηγή:imommy

loading...

Share & Print

100 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας