Λαχταριστό κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Μερίδες

8-10

Προετοιμασία

30 min

Μαγείρεμα

40 min

Ένα πολύ εύκολο στην εκτέλεσή του κέικ που δε στερείται όμως σε γεύση! Είναι αρκετά ελαφρύ και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι ‏Ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού ‏Καλαμποκέλαιο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ‏Ξίδι
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ‏Κονιάκ
  • 1 ‏Βανίλια
  • 1 πρέζα ‏Αλάτι
  • 2 ‏Πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
  • 2/3 του φλιτζανιού ‏Χυμός Πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏Σόδα
  • 1 φλιτζάνι ‏Νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ‏Κακάο
  • 3 φλιτζάνια ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές του γλυκού ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια ‏Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζετε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Διαλύετε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτετε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά.
  3. Προσθέτετε το νερό.
  4. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνετε στο μείγμα.
  5. Ανακατεύετε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύετε το μείγμα!
  6. Αδειάζετε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
  7. Ψήνετε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα.
  8. Το αφήνετε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρετε και το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα.

keik-Sokolata

Πηγή: argiro.gr

 

loading...

Share & Print

60 0 100 5

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας