Λαζάνια πατάτας

75%

Μερίδες

6

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

40 min

Ψήφοι

Η περίοδος αυτή περιέχει πολλά τραπεζώματα και η αναζήτηση των κατάλληλων ορεκτικών είναι στο ζενίθ της ! Τα λαζάνια πατάτας είναι ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό το οποίο θα ικανοποιήσει τους πεινασμένους καλεσμένους μέχρι να είναι έτοιμο το κυρίως πιάτο σας ! 

Για τα λαζάνια θα χρειαστείτε:

  • 5 ‏πατάτες αποφλοιωμένες
  • 2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 κ.γ. ‏πιπέρι
  • 8-10 φέτες ‏ζαμπόν
  • 7-8 φέτες ‏μοτσαρέλα
  • 5 φέτες ‏μαγειρεμένο bacon ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλ. ‏μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. ‏μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 2 ‏αυγά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
  2. Κόβετε τις καθαρισμένες πατάτες σε φέτες μισού εκατοστού και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι ώσπου να καλυφθούν όλες.
  3. Σε ένα ταψί ή πυρέξ που έχετε λαδώσει απλώνετε μια στρώση από τις πατάτες.
  4. Ακριβώς από πάνω τοποθετείτε φέτες ζαμπόν μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες και φέτες μοτσαρέλας μέχρι να καλυφθεί το ζαμπόν.
  5. Επαναλαμβάνετε με μια ακόμα στρώση ζαμπόν και μοτσαρέλας. Στη συνέχεια απλώνετε το μπέικον και το μαϊντανό.
  6. Τέλος ,απλώνετε μια τελευταία στρώση από πατάτες και πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί μοτσαρέλας.
  7. Στο σημείο αυτό ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τα 2 αυγά σε ένα μπολ και περιχύνετε το σουφλέ σας με το μείγμα αυτό.
  8. Ψήνετε για 40 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο σας μέχρι το τυρί να χρυσίσει.
  9. Αφήστε να κρυώσει για λίγο , κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίστε το με μαϊντανό.

Πηγή: buzzfeed, foodmaniacs

loading...

Share & Print

75 0 100 4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας