Μια υπέροχη συνταγή για λεμονόπιτα ιδανική για όλες τις ώρες. Με διπλή μπισκοτένια βάση είναι η τέλεια αφορμή για οικογενειακή συγκέντρωση!
Λεμονόπιτα αφράτη με διπλή μπισκοτένια βάση oreo
- Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες8
Για την αφράτη λεμονόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση digestive
- 380 γραμμάρια μπισκότα Digestive
- 120 γραμμάρια μαργαρίνη
Υλικά για τη βάση oreo
- 240 γρ. μπισκότα oreo
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα
- 2 (400 γρ.) κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Χυμός 2 λεμονιών [αν δεν το θέλετε πολύ ξινό προσθέστε χυμό 1 λεμονιού και αν πιο ξινό χυμό 3 λεμονιών]
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κ.γ. ζελατίνη
Υλικά για την επικάλυψη
- 2 κουτάκια των 200 ml (35%) κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τη βάση digestive
Βάζετε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνετε το βιτάμ και το προσθέτετε στη σκόνη μπισκότου που την έχετε βάλει σε ένα μπολ.
Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 24 εκ. ή τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση.
Πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε τα μείγμα να κάνει μια ισοπαχή στρώση στο πάτο και στα τοιχώματα (στα τοιχώματα μόνο αν τη βάλετε σε ταρτιέρα).
Τη βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξετε τη βάση με τα όρεο.
Για τη βάση oreo
Κάνετε την ίδια πιο πάνω διαδικασία με τη διαφορά ότι δεν τα κάνετε σκόνη αλλά λίγο πιο χονδρά.
Βγάζετε από τη κατάψυξη το σκεύος μας με τα digestive και προσθέτετε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα όρεο.
Τα στρώνετε πάλι ομοιόμορφα μόνο στο πάτο και όχι στα τοιχώματα. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
Για τη κρέμα
Βάζετε την ζελατίνη με 1 κ.σ. νερό σ ένα μπολάκι και το βάζετε σε μπεν μαρί να λιώσει.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μείγμα της ζελατίνης, τοποθετείτε και όλα τα υπόλοιπα προαναφερόμενα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύετε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός.
Bγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τη κρέμα, τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω στη βάση και αφήνετε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη
Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
Καλύπτετε με ένα κορνέ σε ότι σχέδιο θέλετε το γλυκό μας και καίτε με φλόγιστρο τη κορυφή (προαιρετικά).
Αρχική έμπνευση: sintayes