Ποιός θα σκεφτόταν ότι τα γλυκά και τα μάφινς είναι ένα ζευγάρι σταλμένο απ’τον παράδεισο ; Εσείς θα το συνειδητοποιήσετε όταν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή η οποία θέλει μόνο λίγο ανακάτεμα ! Είναι αρκετά γλυκά ώστε να θεωρούνται επιδόρπιο αλλά εφόσον πρόκειται για μάφινς μπορείτε να τα συμπεριλάβετε και στο πρωινό ! Υποσχόμαστε ότι δε θα το πούμε πουθενά !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Παίρνετε μια κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά. Βάζετε μέσα το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη να λιώσουν μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Παίρνετε μόνο 150 γραμμάρια σοκολάτας Mars και τη κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε στη κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά και κλείνετε το μάτι.
- Προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Παίρνετε τα αυγά και ρίχνετε λίγο κάθε φορά στο μείγμα και ανακατεύετε συνέχεια , για να μην μαγειρευτούν τα αυγά, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας , και τα αλεύρια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σε ένα ταψί για μάφινς , το λαδώνετε και βάζετε 1-2 κουταλιές σε κάθε υποδοχή.Βάζετε την υπόλοιπη σοκολάτα Mars από πάνω.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C στον αέρα ή στους 180 C αν δεν έχετε αέρα.
- Ψήνετε τα μάφινς στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρετε ώστε να μην διαλυθούν.
Πηγή : simplecookingclub.com