Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και ντοματίνια

Μερίδες

4

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

35 min

Ψήφοι

Έχετε βαρεθεί τις κλασικές μακαρονάδες; Μπορείτε γρήγορα και χωρίς πολλά υλικά να ετοιμάσετε τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και ντοματίνια και να απολαύσετε μια διαφορετική μακαρονάδα!

Για τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και ντοματίνια θα χρειαστείτε

  • 2x225 γρ. ‏Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 ml ‏Ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες ‏σκόρδο
  • 2 ‏κόκκινες καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 6 ‏φιλέτα αντσούγιας σε λάδι στραγγισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏λευκό κρασί
  • 400 γρ. ‏μακαρόνια
  • 1 ‏λεμόνι (μόνο ο χυμός του)
  • 1/4 του φλιτζανιού ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ‏Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Τοποθετήστε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, πασπαλίστε τα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλλατοπιπερώστε τα. Ψήστε τα για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι (110 ml) σε μέτρια φωτιά.
  4. Μαγειρέψτε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τις αντσούγιες για 1-2 λεπτά και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες.
  5. Προσθέστε την κάπαρη, το λευκό κρασί και τα ντοματίνια και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και ανακατέψτε απαλά για περίπου 3 λεπτά.
  6. Ταυτόχρονα μαγειρέψτε τα μακαρόνια.
  7. Όταν γίνουν αλ ντέντε, σουρώστε τα και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.
  8. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τα με το μαΐντανό και τη τριμμένη παρμεζάνα!

spaghetti-in-cherry-tomato-sauce-13183-1

Πηγή: foodmaniacs.grdelicious.com.au

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας