Μακαρόνια με κιμά

Ψήφοι

Η αγαπημένη ίσως συνταγή με μακαρόνια για τους περισσότερους. Τι καλύτερο από ένα κυριακάτικο τραπέζι, την οικογένεια και ένα ζεστό πιάτο μακαρόνια με κιμά;

Για τα μακαρόνια με κιμά

  • 500 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
  • 425 γρ. ‏πελτές τομάτας σε κονσέρβα
  • 425 γρ. ‏τομάτες σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. ‏πάστα τομάτας
  • 6 ‏μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 ‏ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 1 ‏φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ‏κάρυ
  • 1 κ.γ. ‏μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ‏ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. ‏βασιλικός
  • 1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ‏κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα ‏αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. ‏νερό
  • 1 πακέτο ‏μακαρόνια της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα.
  3. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, την πάστα ντομάτας και τα μανιτάρια. Μόλις ξεκινήσει να βράζει το μείγμα, συνεχίστε να το σιγοβράζετε για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  4. Τοποθετήστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα μακαρόνια και σιγοβράστε για 30 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  5. Βράστε τα μακαρόνια.
  6. Αφού είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε από πάνω τον κιμά.

makaronia_me_kima1

Πηγή: foodmaniacs.grbestrecipes.com.au

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας