Μιλφέιγ πορτοκάλι-γιαούρτι με σαβαγιάρ

Μερίδες

10

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

15 min

Το μιλφέιγ πορτοκάλι-γιαούρτι είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα παραλλαγή καθώς αντί για σφολιάτα συνδυάζεται με μπισκότα σαβαγιάρ και απογειώνεται το άρωμα του από το πορτοκάλι !

Για το μιλφέιγ θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο ‏μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φάκελος ‏Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) ‏κρέμα γάλακτος light
  • 200 γρ. ‏γιαούρτι
  • 200 ml (1 φλιτζ.τσαγιού) ‏χυμός πορτοκάλι
  • ‏Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ (για γαρνίρισμα)

Για τα αμύγδαλα θα χρειαστείτε:

  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) ‏αμύγδαλα καθαρισμένα άσπρα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) ‏ζάχαρη
  • 10 γρ.(1 κουτ. γλυκού) ‏βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ χρησιμοποιώντας την κρέμα γάλακτος και τον χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα.
  2. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  3. Βάζετε στη φωτιά το βούτυρο και τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε συνεχώς  μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Τα απλώνετε σε μία λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Τα προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα.
  6. Σε μία φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστά, βάζετε μία στρώση σαβαγιάρ και απλώνετε τη μισή κρέμα.
  7. Επαναλαμβάνετε μία φορά.
  8. Τρίβετε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη.

Πηγή : γιωτης

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας