Μιλφέιγ σοκολάτας με κάστανο

Για το λιμφέιγ σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏σφολιάτα
  • 100 γρ. ‏πουρέ κάστανου
  • 100 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 100 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ‏ζάχαρη άχνη
  • ‏Φλούδες σοκολάτας
  • ‏Μαρόν γλασέ

Το αγαπημένο μας μιλφέιγ σε μια διαφορετική αλλά εξίσου γευστική εκτέλεση!

[ingedients]

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  2. Τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν και τα ψήνετε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
  3. Σπάτε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
  4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνύετε με τον πουρέ του κάστανου.
  5. Προσθέτετε τη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
  6. Αφήνετε την κρέμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σταθεί.

     

  7. Φτιάχνετε 6 μιλφέιγ τριγωνικά, χρησιμοποιώντας 3 ψημένα τρίγωνα για το καθένα, απλώνοντας ανάμεσά τους κρέμα και φτιάχνετε δύο στρώσεις.
  8. Πασπαλίζετε την επιφάνεια των γλυκών με την άχνη και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας και μαρόν-γλασέ.

milfei_sokolatas

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας