Μοσχάρι σε μπουκίτσες με μπέικον

Ένα απόλυτα γευστικό πιάτο, ιδανικό για να κάνετε το τραπέζι στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μοσχάρι σε μπουκίτσες με μπέικον που θα λιώνει στο στόμα σας!

Για το μοσχάρι με μπέικον θα χρειαστείτε

  • 1.200 γρ. ‏Μοσχάρι χτένι ή σπάλα
  • 22 λωρίδες ‏Μπέικον
  • 1 & 1/2 ‏Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες ‏Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ‏Κρασί ροζέ
  • 2 τεμ. ή 1 κουτί ‏Ντομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Ντοματοπολτό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Ελαιόλαδο
  • 4 κόκκους ‏Μπαχάρι
  • 1 φύλλο ‏Δάφνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ‏Πάπρικα γλυκιά και καυτερή
  • ‏Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε 20 περίπου τεμάχια το μέρος του μοσχαριού που πήραμε (χτένι ή σπάλα), τα πλένουμε και τα βάζετε να στραγγίξουν.
  2. Βάζετε το ελαιόλαδο στην φωτιά σε κατσαρόλα ρηχή να κάψει,προσθέτετε την γλυκιά και καυτερή πάπρικα, το πιπέρι και προσθέτετε το κρέας.
  3. Σοτάρετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνετε να εξατμισθεί.
  5. Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες στον τρίφτη ή το κονκασέ,τον ντοματοπολτό , το μπαχάρι,την δάφνη, νερό χλιαρό ίσα να σκεπάζει το κρέας και χαμηλώνετε την φωτιά.
  6. Σκεπάζετε το κρέας κι αφήνουμε να σιγοβράσει. Προς το τέλος προσθέτετε λίγο αλάτι.
  7. Αφού βράσει και μαλακώσει, βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
  8. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι μοσχαριού με τις λωρίδες μπέικον, προσθέτουμε μισή από την σάλτα του και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  9. Μπορείτε να συνοδεύσετε με πιλάφι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό ή και με πουρέ (Την υπόλοιπη σάλτσα την κρατάτε για να την σερβίρετε  με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας).

Mosxari_me_bacon

Πηγή: chefoulis.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας