Μους σοκολάτα μόκα

Μερίδες

4-6

Προετοιμασία

15 min

Μια πολύ ελαφριά πρόταση για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας γλυκό καθώς η μους σοκολάτα μόκα συνοδεύετε από φρούτα της αρεσκείας σας κι είναι τόσο ελαφριά που θα σας κάνει να την προτιμήσετε ξανά και ξανά !

Για την μους θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλ. ‏γάλα ή σοκολατούχο γάλα
  • 2-3 κ.γ. ‏στιγμιαίος καφές
  • 1 φακελάκι ‏κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 35 γρ. ‏σαντιγί σε σκόνη(garni)
  • 2 φλ. ‏φράουλες/μπανάνες/ φρούτα τις αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
  • ‏τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γάλα μαζί με τον καφέ στιγμής. Αφήστε το να σταθεί5 λεπτά ώστε να διαλυθούν οι κόκκοι του καφέ.
  2. Προσθέστε τη κρέμα στιγμής και το φακελάκι σαντιγίς. Χτυπήστε με το μίξερ για 30 δευτερόλεπτα στη χαμηλή ταχύτητα ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
  3. Συνεχίσετε για 4 λεπτά στην υψηλή ταχύτητα μέχρι η μους να πάρει σχήμα και να φουσκώσει.
  4. Τοποθετείστε σε 6 ποτήρια ψιλοκομμένες φέτες φράουλας , μπανάνας ή όποιου άλλου φρούτου σας αρέσει. Καλύπτετε με 2-3 κουταλιές του μείγματος μους σοκολάτας.
  5. Προαιρετικά  πασπαλίζετε με τρίμματα σοκολάτας και διακοσμείτε με σαντιγί.

101003991

Πηγή : foodmaniacsmidwestliving

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας