Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα από τον Jamie Oliver

Μερίδες

12-14

Προετοιμασία

2 hr 30 min

Ψήφοι

Ένα δροσερό και γρήγορο γλύκισμα από τον αγαπημένο μας Jamie Oliver.

Για τη μους σοκολάτας με δαμάσκηνα θα χρειαστείτε

  • 350 γρ. + μερική ακόμα για το γαρνίρισμα ‏μαύρη σοκολάτα
  • 100 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 10 ‏αυγά
  • 50 γρ. ‏καστανή άχνη ζάχαρη (βάλτε την καστανή ζάχαρη στο μπλέντερ ώστε να γίνει άχνη)
  • 500 γρ. ‏αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 150 ml ‏ουίσκι
  • 100 ml ‏φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάστε τα δαμάσκηνα από το προηγούμενο βράδυ – συνδυάστε όλα τα υλικά (δαμάσκηνα – ουίσκι – χυμός πορτοκάλι) σε ένα μπολ και αφήστε τa να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα, σπάστε τη σοκολάτα και να λιώστε την σε ένα μπολ που πάνω μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας το μπολ να μην έρθει σε επαφή με το νερό. Ύστερα αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  3. Ζεστάνετε την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, και στη συνέχεια αναμείξτε με τη σοκολάτα μέχρι να το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Χωρίστε τα αυγά και τα χτυπήστε τα ασπράδια και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  5. Κατόπιν χτυπήστε τους κρόκους στο μείγμα σοκολάτας, και στη συνέχεια ανακατέψτε το με τα χτυπημένα ασπράδια αυγών.
  6. Τοποθετήστε τα δαμάσκηνα στη βάση μιας βαθιάς, γυάλινης πιατέλας, πιέζοντας τα. Περιχύστε και απλώστε τη μους πάνω από τα δαμάσκηνα και αφήστε το γλυκό να δέσει, τοποθετώντας το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  7. Γαρνίρετε με μερικά ξύσματα σοκολάτας και ύστερα σερβίρετε.

mous_sokolata_me_damaskina

Πηγή: foodmaniacs.grjamieoliver.com

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας