Μους σοκολατόπιτα

Μερίδες

10

Προετοιμασία

20 min

Μαγείρεμα

8 hr

Πλούσια και απίστευτα νόστιμη , η μους σοκολατόπιτα είναι καταπληκτική από μόνη της.

Γαρνίρετε τη με σαντιγί και τρίμματα σοκολάτας και θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που θα γίνει ανάρπαστο προτού το ακουμπίσετε στο τραπέζι !

Για τη μους σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. ‏Ανάλατος λιωμένο βούτυρο
  • 230 γρ. ‏Γκοφρέτες σοκολάτας
  • 340 γρ. ‏Σοκολάτα ημίγλυκη
  • 3 κ.σ. ‏Κακάο
  • 1/2 κούπα ‏Καφέ
  • 1 κ.σ. ‏Bourbon ή brandy
  • 3 ‏Αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα απράδια)
  • 4 κ.σ. ξεχωριστές ‏Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Αλάτι
  • 2 κούπες ‏Κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια

Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε:

  • 1½ κούπα ‏Κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια
  • ‏Τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Βάζετε τις γκοφρέτες στο μπλέντερ και τις ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Τα βάζετε στο ταψί μαζί μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε τα προς τα κάτω ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να μη κολλήσουν στα δάχτυλα σας. Τοποθετείστε το ταψί στο φούρνο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σταθεί.
  2. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα.
  3. Βάζετε τη σοκολάτα, το κακάο , τον καφέ και το bourbon σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και προσέχετε το νερό να μην ακουμπάει το μπολ.
  4. Ανακατεύετε το μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει λείο. Αποσύρετε από το κατσαρολάκι που βράζει και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήνετε στην άκρη για λίγο να κρυώσει.
  5. Ανακατεύετε με σύρμα τους κρόκους αυγών , 2 κ.γ. κρυσταλλικής ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μικρό μπόλ μέχρι να φουσκώσουν οι κρόκοι και να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα για 30″.
  6. Όσο ανακατεύετε προσθέτετε μια κουταλιά απ’το μείγμα της σοκολάτας.
  7. Προσθέστε άλλη μια και συνεχίζετε με το ανακάτεμα.
  8. Ενσωματώστε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Χρησιμοποιώντας το μίξερ (σταθερό ή χειρός) χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά. Βάζετε την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές – για 1 λεπτό με το σταθερό μίξερ , για λίγο ακόμα με μίξερ χειρός.
  10. Παίρνετε περίπου το 1/3 από τα ασπράδια και το ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα της σοκολάτας με μια σπάτουλα. Προσθέστε το υπόλοιπο και ενσωματώστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί μεν αλλά να είναι εμφανή μερικά ασπράδια δε.
  11. Τώρα παίρνετε το μπολ που χτυπήσατε τα ασπράδια και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Χτυπάτε τη κρέμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να εμφανιστούν απαλές κορυφές για 2-3 λεπτά.
  12. Ενσωματώστε τη στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  13. Τοποθετείστε τη μους στη φόρμα και απλώστε τη ομοιόμορφα. Καλύπτετε τη μους σοκολατόπιτα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο να σταθεί.
  14. Για να ξεφορμάρετε τη μους σοκολατόπιτα χαράξτε περιμετρικά στις άκρες της φόρμας.
  15. Όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα  χτυπήστε 1½ κούπα κρέμας γάλακτος με βανίλια μέχρι να σχηματιστεί η σαντιγί και απλώστε τη πάνω στη πίτα.
  16. Γαρνίρετε με τρίμματα σοκολάτας.

mous sokolatopita

Πηγή : foodmaniacs , justalittlebitofbacon

loading...

Share & Print

66.666666666667 0 100 3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας