Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η πιο εύκολη πατατόπιτα

Συνταγή για την πιο εύκολη πατατόπιτα που έχετε φτιάξει! Είναι εξαιρετικά ελαφριά και γευστική συνάμα.

Η πιο εύκολη πατατόπιτα

  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες6

Για την εύκολη πατατόπιτα θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό ‏πατάτες
  • 5 ‏κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ‏μανιτάρια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 2 ‏αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. ‏φρυγανιά, τριμμένη
  • 50 γρ. ‏βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. ‏μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. ‏μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα, σε σκόνη
  • 1 ματσάκι ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι και πιπέρι
  • ‏βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

1

Τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, μαζί με τα μανιτάρια.

3

Κατεβάζετε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.

4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

5

Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Διαφήμιση

Tip: Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον σοταρισμένο.

εύκολη πατατόπιτα

Πηγή: imommy.gr

5/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend