Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κανταΐφι νηστίσιμο με κρέμα σοκολάτας

Πώς είπατε; Θέλετε να φάτε γλυκό και δεν μπορείτε λόγω νηστείας; ΛΑΘΟΣ! Διαβάστε την παρακάτω συνταγή για κανταΐφι νηστίσιμο και θα καταλάβετε γιατί μπορείτε να νηστεύετε και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε ένα υπέροχο και πρωτότυπο γλυκό!

Δες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ.

Κανταΐφι νηστίσιμο συνταγή

κανταΐφι νηστίσιμο με κρέμα σοκολάτας
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για το νηστίσιμο κανταΐφι θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κανταΐφι

    • 200 γρ. ‏κανταΐφι
    • 50 γρ. ‏μαλακή μαργαρίνη

    Υλικά για το σιρόπι

    • 100 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    • 100 γρ. ‏νερό

    Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

    • 400 γρ. ‏γάλα αμυγδάλου
    • 20 γρ. ‏κακάο
    • 50 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    • 100 γρ. ‏γάλα αμυγδάλου
    • 40 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    • 25 γρ. ‏corn flour
    • 50 γρ. ‏κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)

    Εκτέλεση

    Για το νηστίσιμο κανταΐφι

    1

    Τρίβετε με τα δύο χέρια τα 200 γρ. κανταΐφι έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτο.

    2

    Στην συνέχεια τοποθετείτε το κανταΐφι σε ένα ταψάκι της αρεσκείας σας και γεμίζετε όλη την εσωτερική επιφάνεια του. Το αφήνετε να στεγνώσει για 20 λεπτά περίπου.

    3

    Ζεσταίνετε την μαλακή μαργαρίνη και την λιώνετε.

    4

    Απλώνετε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό – καφετί χρώμα.

    5

    Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

    Για το σιρόπι

    6

    Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε με ένα σύρμα.

    7

    Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά και όπως είναι καυτό σιροπιάζετε το κανταΐφι.

    8

    Το αφήνετε για 30 λεπτά περίπου να τραβήξει το σιρόπι καλά και να κρυώσει.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    9

    Τοποθετείτε μέσα σε μια κατσαρόλα τα 400 γρ. γάλα αμυγδάλου, τα 20 γρ. κακάο και τα 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και ανακατεύετε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το γάλα πολύ καλά.

    10

    Ταυτόχρονα ανακατεύετε μέσα σε μια λεκάνη τα 100 γρ. γάλα αμυγδάλου, τα 40 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τα 25 γρ. corn flour μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

    11

    Ρίχνετε τα υλικά της λεκάνης μέσα στα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύετε με ένα σύρμα.

    12

    Μόλις σχεδόν έχει πήξει η κρέμα προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα τα 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.

    13

    Μόλις η κρέμα πήξει σερβίρετε άμεσα στο ταψάκι που βρίσκεται το σιροπιασμένο κανταΐφι.

    14

    Τοποθετείτε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

    15

    Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.

    Διαφήμιση

    κανταΐφι νηστίσιμο με κρέμα σοκολάτας

    Πηγή: ionsweets.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend