Τα νουντλς είναι μια καλή πηγή πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό και αγαπημένη γεύση των Ασιατών. Αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά θα τα λατρέψετε !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα.
- Ρίξτε μέσα τα νουντλς και βράστε τα μόνο για περίπου 2 1/2 λεπτά. Προσοχή μη τα παραβράσετε!
- Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Aφήστε στην άκρη το φάκελο με τα μπαχαρικά που είχε μέσα στα νουντλς.
- Σε ένα μέτριο ζεστό γουόκ ή βαθύ τηγάνι, προσθέστε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα πράσα.
- Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Προσθέστε τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο, το πακέτο μπαχαρικών και τη σάλτσα ή το μπούκουβο εάν βάλετε.
- Σοτάρετε άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά ramen και την ινδονησιακή γλυκιά σάλτσα σόγιας.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα νουντλς.
- Προσθέστε το κόλιανδρο.
- Ρίξτε το σε ένα πιάτο και σερβίρετε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια του κόλιανδρου ή μαιντανού.
- Εάν δε βρείτε νουντλς με γεύση οριεντάλ ή να έχει μέσα φακελάκι με μπαχαρικά βάλτε μπαχαρικά της αρεσκείας σας ανατολίτικα, πχ γκαραμ μασάλα ή 1 κ.γ. κάρυ κ.α.
Πηγή : gelastazwakia.blogspot.gr