Ντόνατς με γέμιση μπισκότο όρεο

Μερίδες

30

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

2-3 min

Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα για τα πιο υπέροχα ντόνατς με γέμιση μπισκότο όρεο !!

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:

  • 1 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. ‏baking powder
  • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/4 του φλ. ‏γάλα
  • 1/4 του φλ. ‏ξινόγαλα
  • 1/4 του φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ‏λιωμένο βούτυρο
  • ‏λάδι για τηγάνισμα
  • 15 (1 + 1/3 του πακέτου) ‏μπισκότα όρεο ψιλοκομμένα

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ‏γάλα

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε λάδι στο τηγάνι ώστε να καλύπτει τα 3 εκατοστά σε ύψος. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι ,τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μεγάλο ανακατεύετε το γάλα, το ξινόγαλα , τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε τα στερεά υλικά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να μείνουν ελάχιστα γρομπαλάκια.
  3. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθετε με τα χέρια σας σε μια μπάλα με διάμετρο 3,8 εκ. Τοποθετείστε απαλά τις μπάλες ζύμης στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα όλες οι πλευρές για 2-3 λεπτά. Προσέχετε να γυρίζετε τις πλευρές ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. Αποσύρετε τα ντόνατς από το τηγάνι σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κι επαναλάβετε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη.
  5. Όσο τα ντόνατς κρυώνουν φτιάχνετε το γλάσο σε ένα μικρό μπολ. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο ακόμα γάλα για να αραιώσει. Στη συνέχεια βουτάτε τα ντόνατς στο γλάσο και χρησιμοποιείτε ένα κουτάλι για να τα γλασάρετε πιο εύκολα. Τοποθετείστε τα ντόνατς σε μια σχάρα με απορροφητικό χαρτί από κάτω ώστε να μη λερωθεί η επιφάνεια από το γλάσο.
  6. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα μπισκότα όρεο και αφήστε το γλάσο να στερεοποιηθεί πριν τα φάτε.

ntonats-me-gemisi-biskoto-oreo

Πηγή : foodmaniacs, kirbie cravings

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας