Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ο… αλλιώτικος μπακλαβάς

Μπακλαβάς: Ένα γλυκό με ρίζες από τη Μέση Ανατολή, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει έστω μία φορά… Αυτή η συνταγή όμως που θα σας δείξουμε παρακάτω είναι λίγο διαφορετική και θεωρείται πρόδρομος του παραδοσιακού μπακλαβά. Πάμε να δούμε τη συνταγή!

[ingredients2]

[ingredients]

[ingredients3]

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά του φύλλου μαζί ρίχνοντας τόσο νερό όσο να επιτύχετε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  3. Κατόπιν τη χωρίζετε στα τρία για να την ανοίξετε σε φύλλα. Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
  4. Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε τη ζύμη σε τρία φύλλα, στο μέγεθος του ταψιού.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  6. Αλείφετε το ταψί με λάδι και απλώνετε μέσα το πρώτο φύλλο.
  7. Το αλείφετε με λάδι και ρίχνετε από πάνω το μισό μείγμα της γέμισης.
  8. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό με λάδι.
  9. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και τη σκεπάζετε με το τελευταίο φύλλο.
  10. Το λαδώνετε, το ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
  11. Χαράζετε το γλυκό σε τετράγωνα ή σε ρόμβους και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει.
  12. Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το πετιμέζι για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
  13. Προσθέτετε το λεμόνι και τέλος το μέλι.
  14. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο σιρόπι.
  15. Περιχύνετε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι και περιμένετε να το απορροφήσει εντελώς. Δεν το σκεπάζετε, για να μείνει τραγανό το φύλλο.

cc0b0a2ed84646ba87347cb542805534_L

Πηγή: olivemagazine.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend