Pancakes ολικής άλεσεως με φρούτα
Όπως και αν τα επιλέξετε να τα φάτε – σαν πρωινό ή επιδόρπιο – αυτά τα pancakes ολικής πρόκειται να σας ξετρελάνουν! Μια συνταγή από τον αγαπημένο Άκη Πετρετζίκη.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τα pancakes
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπολ σπάτε τα αυγά και προσθέτετε το σιρόπι αγαύης. Τα χτυπάτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός.
- Όταν αρχίζει να μας δυσκολεύει το μείγμα προσθέτετε το 1/3 του νερού σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύετε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
- Σε ένα τηγανάκι βάζετε τη 1 κ.σ. ηλιέλαιο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθετείτε στο κέντρο του ένα τσέρκι 7 εκ. και το λαδώνετε ελαφρώς.
- Ρίχνετε μια κ.σ. από το μείγμα σας και ψήνετε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
- Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύετε ελαφρώς με ένα κουτάλι και αφήνετε στην άκρη.
Για τα φρούτα
- Κόβετε τα μήλα και το αχλάδι σε κύβους 1-2 εκ. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε τα φρούτα και τις σταφίδες. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα φρούτα τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτετε το μπράντυ, την αγαύη και την κανέλα.
- Χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε για 7 λεπτά.
- Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
- Σερβίρετε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα μία στρώση από το τυρί κρέμα και στο τέλος τα φρούτα σας.
Συνταγή για pancakes ολικης
Πηγή: akispetretzikis.com