σοκολατόπιτα

Πανεύκολη σοκολατόπιτα

Μερίδες

4-6

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

50 min

Εξαιρετική συνταγή για μια σχετικά γρήγορη και λαχταριστή σοκολατόπιτα που θα κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε

  • 1 ‏ολόκληρη ζύμη για φύλλο πίτας (εναλλακτικά φύλλο για πίτα, σφολιάτα, κουρού, τάρτας)
  • 3 & 1/2 κ.σ. ‏σκόνη κακάο
  • 1 & 1/4 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 2 ‏αυγά
  • 1/2 ράβδο ‏λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (η 1/2 ράβδος αντιστοιχεί σε 60 γραμμάρια βούτυρο)
  • 1 συσκευασία (140 γραμμάρια) ‏συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε σκόνη κακάο και ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το φύλλο πίτας) και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ρευστός χυλός.
  3. Βάζετε το φύλλο πίτας σε ένα κυκλικό πυρέξ για τάρτες και τρυπάτε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
  4. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη πίτα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα φούρνου.
  5. Αφού ψηθεί βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 15 -20 πολύ καλά πριν σερβίρετε.
  6. Σερβίρετε με σαντιγί.

σοκολατόπιτα

Πηγή: newsbeast.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας