Πανεύκολη τούρτα παγωτό Όρεο

33%

Μερίδες

8

Προετοιμασία

5 min

Ψήφοι

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για να φτιάξετε μια τούρτα παγωτό που θα εντυπωσιάσει και θα φαγωθεί αμέσως ! 

Για την τούρτα παγωτό όρεο θα χρειαστείτε:

  • 1 κουτί ‏παγωτό cookies and creme
  • 17 ‏μπισκότα όρεο
  • 3 κούπες ‏έτοιμη σαντιγί
  • 6 ‏κράκερς με γεύση σοκολάτας
  • 1 1/2 κούπα ‏σοκολάτα γκανάς

Για τη σοκολάτα γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 2 2/3 της κούπας ‏σοκολάτα
  • 1 κούπα ‏κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ‏βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη γκανάς

  1. Ρίχνετε τη σοκολάτα σ’ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Λιώστε το βούτυρο σ’ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος μόλις λιώσει το βούτυρο
  3. Αυξήστε λίγο τη φωτιά και ανακατέψτε με σύρμα συνεχώς. Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση.
  4. Ρίχνετε τη σοκολάτα σ’ένα μπολ. Αρχίστε να ανακατεύετε απαλά τη σοκολάτα με το μείγμα βουτύρου και κρέμας γάλακτος.
  5. Μετά από 1-2′ λεπτά ανακατέματος η γκανάς σας θα έχει γίνει σοκολατένια και θα έχει δέσει!
  6. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5-15 λεπτά αναλόγως πόσο υγρή θέλετε να είναι η σοκολάτα σας.

Για το κέικ

  1. Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζετε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεφορμάρετε την τούρτα σας.
  2.  

    Τοποθετείτε 3 κράκερ στον πάτο της φόρμας. Από πάνω απλώνετε 2 στρώσεις παγωτό 3 εκ.

  3. Απλώνετε 1 κούπα σαντιγί πάνω απ’το παγωτό και τοποθετείτε μπισκότα Όρεο από πάνω.
  4. Απλώστε άλλη μια στρώση σαντιγί και περιχύστε με 1/2 κούπα γκανάς.
  5. Συνεχίζετε με 2 στρώσεις 3 εκ. παγωτού και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα 3 κράκερς. Απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω απ’τα μπισκότα.

     

  6. Καλύπτετε και παγώνετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θα σερβίρετε την τούρτα σε 24 ώρες για να είστε σίγουροι ότι τα μπισκότα θα παραμείνουν μαλακά , ακριβώς πριν τα τοποθετείσετε στη συναρμολόγηση βουτήξτε τα στο γάλα).
  7.  

    Ξεφορμάρετε τη τούρτα και τοποθετείστε το σε μια πιατέλα.

  8. Περιχύστε περίπου 1 κούπα γκανάς και αφήστε τη να τρέξει στις άκρες. Χοντροκόψτε τα υπόλοιπα μπισκότα Όρεο και πασπαλίστε τη γκανάς. Το καταψύχετε μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.

     

     

  9. Μόλις απλώσετε τη γκανάς αφήστε τη τούρτα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε για να διασφαλίσετε ότι η γκανάς θα έχει κρυώσει ελαφρώς. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να κόψετε και να σερβίρετε καλύτερα.

Easy-Oreo-Ice-Cream-Cake.IMG_0212

 

Πηγή : foodmaniacs butterwithasideofbread

loading...

Share & Print

33.333333333333 0 100 3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας