Οι λάτρεις της μπανάνας θα το λατρέψουν. Όσοι πάλι δε το έχουν δοκιμάσει καλό είναι να το δοκιμάσουν. Τα παιδιά σας είναι σίγουρο ότι θα σας… αγαπήσουν λίγο περισσότερο μετά από αυτό! 🙂
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C. Αλείψτε τη φόρμα για κέικ με βούτυρο και ύστερα πασπαλίστε με ζάχαρη.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα αυγοδάρτη και αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε τη μπανάνα, τα αυγά, το γάλα και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά χρησιμοποιώντας ένα μίξερ.
- Ρίξτε το μισό μείγμα της μπανάνας με στο μείγμα με το βούτυρο, προσθέτοντας επίσης 1 φλυτζάνι αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατόπιν προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα μπανάνας και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος όταν το μείγμα είναι έτοιμο ρίξτε και ανακατέψτε τα καρύδια, εφόσον τα χρησιμοποιήσετε.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήστε για 50-60 λεπτά. Προτού το βγάλετε από τη φόρμα για να το σερβίρετε, αφήστε το να κρυώσει πλήρως για 15-20 λεπτά.
Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: crazyforcrust.com