Πανεύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

Προετοιμασία

5 min

Μαγείρεμα

40 min

Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για σιροπιαστό κέικ σοκολάτας, αρκετά γρήγορο και οικονομικό. Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Για τη σιροπιαστή σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε

  • 1 1/4 φλ. ‏αλεύρι
  • 3/4 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ‏κακάο
  • 1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 1 φλ. ‏γάλα
  • 2 κ.σ. ‏γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ‏κακάο
  • 1 + 1/3 φλ. ‏βραστό νερό
  • 1 ‏βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
  4. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.

siropiasto_keik_sokolatas

Πηγή: argiro.gr

Share & Print

0 0 100 1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας