πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Μερίδες

6-8

Προετοιμασία

40 min

Μαγείρεμα

35 min

Φτιάξτε ένα πολύ εύκολο και all time classic γλυκό το οποίο θα απολαύσετε σε κάθε του μπουκιά, ικανοποιώντας την επιθυμία σας για επιδόρπιο.

Για τη ζύμη τάρτας θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. ‏βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 ‏αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 ‏βανίλιες

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προτείνουμε φράουλα)

Εκτέλεση

Για τη βάση της τάρτας

  1. Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το βιτάμ σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι και αρχίζετε να ζυμώνetε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια ζύμη σαν χονδρά ψίχουλα (Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές σούπας παγωμένο νερό).
  2. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30′ πριν τη χρησιμοποιήσετε (εντωμεταξύ εσείς μπορείτε να φτιάχνετε τη γέμιση της τάρτας σας).
  3. Με τη βοήθεια πλάστη απλώνετε ένα χονδρό φύλλο στο μέγεθος της ταρτιέρας σας και μετά το μεταφέρετε στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβετε τις άκρες που περισσεύουν.
  4. Σκεπάζετε τη ζύμη καλά με λαδόκολλα και γεμίζετε µέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια [όσπρια, ρύζι κ.λπ.]. Ψήνετε τη τάρτα σε καλά προθερµασµένο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας

Για την πάστα φλώρα

  1. Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης και πλάθετε μια μπάλα. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα ή ταψί, διαμέτρου 28 εκ. και με τα δάκτυλά σας την ανοίγετε ομοιόμορφα στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας (μπορείτε να την ανοίξετε και φύλλο και να τη τοποθετείσετε μετά στη ταρτιέρα).
  2. Απλώνετε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να την ισιώσετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να είναι ισοπαχής.
  3. Παίρνετε μικρά κομμάτια από την υπόλοιπη ζύμη και πλάθετε κορδονάκια. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τη μαρμελάδα, τοποθετώντας τα σταυρωτά, σχηματίζοντας μικρούς ρόμβους.
  4. Βάζετε τη πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και το ψήνετε για 35 λ περίπου μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη σερβίρετε.

πάστα φλώρα

Πηγή: sintayes.gr

Share & Print

100 0 100 1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας