Παστάκια σοκολάτας με μπισκότα πτι μπερ

Μερίδες

10

Προετοιμασία

30 min

Μαγείρεμα

15 min

Ψήφοι

Σοκολατένια πανδαισία αυτά τα παστάκια σοκολάτας με μπισκότα πτι μπερ ! Με λίγα λόγια, θα ξετρελαθείτε !

Για τα παστάκια θα χρειστείτε:

  • 1 ‏πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 500 ml (2 κούπες) ‏γάλα
  • 70 γρ (4 ½ κ. της σούπας) ‏ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό
  • 20 γρ. (2 κ.σ.) ‏κορν φλάουρ
  • 120 γρ. ‏τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. ‏λευκή σοκολάτα
  • 40 γρ. (4 κ.σ.) ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το γάλα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αυγό.
  2. Προσθέτετε στο μπολ λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα.
  3. Συμπληρώνετε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύετε μέχρι να βράσει. Μόλις κρυώσει λίγο, συμπληρώνετε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε.
  4. Γεμίζετε τα μπισκότα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα. Αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και καταψύχετε για μισή ώρα ή βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Οταν πλέον έχουν παγωσει τα μπισκότα-κρέμα λιώνετε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρόλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστό νερό, ανακατεύοντας.
  6. Κατεβάζετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμένη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Με αυτόν τον τρόπο “στρώνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει.
  7. Βουτάτε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου με ένα πιρούνι και αφήνετε να κρυώσουν επάνω σε ένα λαδόχαρτο.
  8. Λιώνετε την λευκή σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και γεμίζετε ένα χωνάκι -λαδόκολλα ζαχαροπλαστικής.
  9. Γράφετε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνετε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι. Αφού παγώσει και η λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα!

Πηγή : γλυκέςτρέλες

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας