Πατατοσαλάτα με αυγό και μπέικον

Μερίδες

4-6

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

30 min

Σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να ετοιμάσετε την πιο ωραία πατατοσαλάτα που έχετε φάει ποτέ! Πολύ εύκολα και απολαμβάνοντάς την σπίτι σας!

Πατατοσαλάτα

  • 900 γραμμάρια ‏Πατάτες (κομμένες στα τέσσερα)
  • 450 γραμμάρια ‏Μπέικον
  • 2 ‏Αυγά (Μεγάλα)
  • 2 κουταλιές του γλυκού ‏Ξύδι
  • 3/4 της κουταλιάς του γλυκού ‏Μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές του γλυκού ‏Μουστάρδα
  • 6 ‏Φρέσκα κρεμμυδάκια (Πολύ καλά ψιλοκομμένα)
  • 1 ‏Ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Ζάχαρη
  • Όσο θέλετε ‏Χοντρό αλάτι και Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία μέτρια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό.
  2. Φέρετε σε βρασμό και κατεβάστε τη θερμοκρασία με μέτρια και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
  3. Ταυτόχρονα σοτάρετε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 12 λεπτά. Ύστερα τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας για να σουρώσει.
  4. Βάζετε τα αυγά να βράσουν και μόλις έρθουν σε βρασμό τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα καλύπτετε και τα αφήνετε για 6 λεπτά. Ύστερα τα καθαρίζετε.
  5. Σουρώνετε τις πατάτες (χωρίς να τις ξεφλουδίσετε) και αφήστε τις να κρυώσουν για 6-8 λεπτά.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύετε το ξύδι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζετε.
  7. Καθαρίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
  8. Προσθέστε πρώτα το μπέικον και τα αυγά και ύστερα το μείγμα με τη μαγιονέζα.
  9. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

FNM_070113-Bacon-and-Egg-Potato-Salad-Recipe_s4x3.jpg.rend.sni18col

Share & Print

100 0 100 3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας