Το πιο Ορεο cheesecake ever

Μερίδες

10

Προετοιμασία

45 min

Μαγείρεμα

4 hr

Μπορεί το cheesecake να είναι ένα απλό γλυκό και να υπάρχουν άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο , τη συγκεκριμένη όμως την δοκιμάσαμε και σας εγγυώμαστε ότι είναι η καλύτερη που υπάρχει !!

Θα μας θυμηθείτε!

Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 πακέτο ‏176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
  • 100 γραμμ. ‏βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 330 γραμμ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 300 γραμμ. ‏τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γραμμ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ‏εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
  • 1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα ‏176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:

  • 125 γραμμ. ‏κουβερτούρα
  • 70 γραμμ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουταλιά ‏βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνετε στην άκρη και προχωράτε στη γέμιση.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα και σταματάτε το χτύπημα μόλις δείτε ότι έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχετε ωστόσο να μην χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.
  3. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Σιγά-σιγά ρίχνετε το μείγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνετε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
  4. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  5. Τέλος, ετοιμάζετε την επικάλυψη. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένετε 10′ να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.
  6. Στρώνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.

ορεο cheesecake

Πηγή : theonewithallthetastes

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

70 0 100 10

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας