Η πιο υγιεινή πίτσα με κινόα

Μερίδες

2

Προετοιμασία

8 hr

Μαγείρεμα

30 min

Ψήφοι

Η πίτσα με κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες !

Όχι μόνο είναι μια καλή επιλογή χωρίς γλουτένη αλλά είναι και πολύ θρεπτική ! 

Συστατικά

  • 3/4 της κούπας ‏Κινόα ωμή
  • 1/4 της κούπας + παραπάνω για το μούλιασμα ‏Νερό
  • 1/4 κ.γ. ‏Baking soda
  • 1/4 κ.γ. ‏Αλάτι
  • ‏Λίγο λάδι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε την κοινόα σε ένα μπολ και την καλύπτετε με νερό. Την αφήνετε να μουλιάσει για τουλάχιστον 8 ώρες ! Στραγγίξτε και σουρώστε τη πολύ καλά (έτσι θα αποφύγετε η ζύμη σας να πικρίσει). Τοποθετείστε τη κινόα , 1/4 της κούπας νερό , το baking powder και το αλάτι στο μπλέντερ. Τα «χτυπάτε» στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα για περίπου 2 λεπτά παίρνοντας και τη κινόα που μένει στα τοιχώματα.
  2. Σε ένα ταψί 20/23 εκ βάζετε λαδόκολλα (ίσως χρειαστεί να λαδώσετε ελαφρώς το ταψί για να κολλήσει η λαδόκολλα) και λαδώνετε τη λαδόκολλά. Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα από σιλικόνη.
  3. Ψήνετε τη ζύμη στους 220 C για 15′.
  4. Όταν είναι έτοιμο , βγάζετε τη λαδόκολλα και το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για άλλα 5-10′.
  5. Αποσύρετε από τον φούρνο και γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας. Εμείς βάλαμε 1/4 της κούπας σάλτσα ντομάτας ,  60 γρ μοτσαρέλα και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού. Ξαναβάζετε την πίτσα στον φούρνο για 10′ ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

η πιο υγιεινή πίτσα με κινόα!

 

Πηγή : foodmaniacs simmerandboil

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας