Πιτάκια βρώμης με γέμιση κρέμας
Αυτά τα πιτάκια βρώμης με κρέμα είναι ότι πρέπει για τα πικ νικ σας !
Μόλις τα φτιάξετε θα μυρίσει υπέροχα όλο το σπίτι !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τα πιτάκια
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και βάζετε λαδόκολλα στα ταψιά που θα χρησιμοποιήσετε.
- Σ’ένα μπολ , χρησιμοποιώντας το μίξερ με τους γάντζους για ζύμη , χτυπάτε μαζί σε κρέμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3΄. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε με το σύρμα το αλεύρι , τη μαγειρική σόδα , την κανέλα , το αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα με τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη βρώμη μέχρι να ενωθούν τα μείγματα.
- Για να κάνετε μεγάλες τις πίτες παίρνετε 3 κ.σ. ζύμης και τα βάζετε στο ταψί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Αν τις θέλετε μικρές παίρνετε 1,5 κ.σ και ψήνετε για 10-12 λεπτά. Μόλις βγάλετε τις πίτες αφήστε τες στο ταψί για 5 λεπτά να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν εντελώς προχωράτε στη διαδικασία παρασκευής της γέμισης.
Για τη γέμιση με κρέμα
- Σ΄ένα μπολ χτυπήστε με το ηλεκτρικό μίξερ το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 5′. Η διαδικασία αυτή θα αφρατέψει το βούτυρο ώστε η κρέμα να έχει ωραία υφή.
- Θέτετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζετε με το μίξερ μέχρι να τελειώσει η άχνη ζάχαρη.
- Προσθέστε τη βανίλια και το γάλα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αυξήστε τη ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς υψηλή και χτυπήστε το μίξερ για επιπλέον 3-5 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος ώστε η κρέμα να αποκτήσει την υφή που επιθυμείτε.
- Για να συναρμολογήσετε τα πιτάκια : Γυρίστε ένα πιτάκι ανάποδα και καλύψτε με ένα παχύ στρώμα κρέμα την επιφάνεια του. Από πάνω βάζετε την επίπεδη πλευρά από ένα άλλο πιτάκι.
Πηγή : foodmaniacs
Με έμπνευση και φωτογραφία από: mybakingaddiction