Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι και τραγανές πίτες

Βελούδινη, σκορδάτη ρεβιθοσαλάτα, με τη γήινη γεύση του ταχινιού να συμπληρώνει τη νοστιμιά. Διπλασιάστε την ποσότητα γιατί θα γίνει ανάρπαστη στο τραπέζι. Αν τυχόν περισσέψει, σκεπάστε την και διατηρήστε τη στο ψυγείο ! 

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

  1. Τοποθετείτε τα ρεβίθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
  2. Ρίχνετε στα ρεβίθια το σκόρδο και το ταχίνι και τα πολτοποιείτε.
  3. Προσθέτετε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  4. Χτυπάτε, να ενωθούν τα υλικά.
  5. Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ παραμένει σε λειτουργία) προσθέτετε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής ( κρατήστε το με πολύ ελαφρύ χέρι ).
  6. Σερβίρετε τη ρεβιθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνετε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  7. Για να βράσετε τα ρεβίθια τα μουλιάζετε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα την προηγούμενη νύχτα.
  8. Ξεπλένετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια μαγειρεμένα (φούρνου ή σούπα) αφού τα στραγγίσετε καλά.

Για τις πίτες

  1. Κόβετε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγετε στη μέση.
  2. Βουτάτε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά.
  3. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή : argiro.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend