Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ρολάκια κανέλας σε 45 λεπτά!

Φτιάξτε μοναδικά ρολάκια κανέλας σε 45 λεπτά με τα χεράκια σας και κεράστε τους αγαπημένους σας! Ιδανικά για το Κυριακάτικο πρωινό!

Ρολάκια κανέλας σε 45 λεπτά!

ρολάκια κανέλας
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τα ρολάκια κανέλας θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη ζύμη

    • 2 και ¾ του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
    • 3 κ.σ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
    • 1 πακέτο (1 πακέτο = 2 και ¼ κουταλάκια του γλυκού) ‏στιγμιαία μαγιά
    • ½ φλ. ‏νερό
    • ¼ φλ. ‏γάλα
    • 2 κ.σ. της σούπας ‏ανάλατο βούτυρο
    • 1 μεγάλο ‏αυγό

    Υλικά για τη γέμιση

    • ¼ φλ. (1/2 ραβδί) ‏ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 2 κ.σ. ‏κανέλα
    • ¼ φλ. ‏καστανή ζάχαρη

    Υλικά για το γλάσο

    • 1 φλ. ‏ζάχαρη άχνη
    • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
    • 2-3 κ.σ. ‏γάλα ή καφέ

    Εκτέλεση

    Ξεκινάτε με τη ζύμη

    1

    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι ,τη μαγιά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνετε το νερό, το γάλα, και το βούτυρο μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο (περίπου 30-45 δευτερόλεπτα).

    2

    Ανακατέψτε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα αλευριού. Προσθέστε το αυγό και ζυμώνετε με το χέρι ή με μίξερ για 3-4 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να μην είναι πλέον κολλώδης. Τοποθετήστε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

    3

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.

    4

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απενεργοποίηση μετά από 10 λεπτά ή πριν τοποθετήσετε τα ρολάκια στον φούρνο.

    Συνεχίζετε με την γέμιση

    5

    Αφού η ζύμη έχει αναπαυθεί για 5 λεπτά, την ανοίγετε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Απλώστε στην επιφάνεια το μαλακωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μαζί την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίστε όλη τη ζύμη.

    6

    Τυλίξτε το ζυμάρι σφιχτά και κόψτε το σε 9 (μεγάλα) ίσα κομμάτια. Τοποθετήστε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τετράγωνο ταψί 23 εκ. ή κόψτε σε 12 κομμάτια και απλώστε σε ταψί 23×30 και καλύψτε ελαφρά με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη.

    7

    Απενεργοποιείστε τον φούρνο και τοποθετείστε εκεί τα ρολάκια κανέλας για να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη μεμβράνη ή το αλουμινόχαρτο και ανάψτε τον φούρνο στους 375 F.

    8

    Ψήστε τα ρολά κανέλας για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και γαρνίρετε τα με το γλάσο.

    Για να φτιάξετε το γλάσο

    9

    Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας γάλα μαζί μέχρι να γίνει το γλάσο λείο και χωρίς σβόλους. Περιχύνετε πάνω από τα ζεστά ρολάκια και ώστε να καραμελώσουν.

    Διαφήμιση

    συνταγή για ρολάκια κανέλας

    foodmaniacs

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: therecipecritic.com

    3/5 - (2 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend