Ρολό λευκής σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Μερίδες

8

Προετοιμασία

25 min

Μαγείρεμα

25 min

Ψήφοι

Ένα απίστευτο γλυκό που θα λατρέψετε.Η μαρέγκα δένει τέλεια με τη λευκή σοκολάτα και ο συνδυασμός με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο πάει το γλυκό σε ένα άλλο επίπεδο.

Για τη μαρέγκα θα χρειαστείτε

  • 4 ‏αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
  • 10ml ‏ξίδι λευκό
  • 10γρ. ‏κορνφλάουρ
  • 225γρ. ‏ζάχαρη
  • 10ml ‏ηλιέλαιο

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 200γρ. ‏φυτική κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
  • 100γρ. ‏μασκαρπόνε
  • 40γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 180γρ. ‏σοκολάτα λευκή, λιωμένη
  • 200γρ. ‏γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφετε με το ηλιέλαιο.

     

  2. Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια αβγών και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα με μαλακές κορφές.
  3. Μετά προσθέτετε το ξίδι, τη ζάχαρη και στο τέλος το κοσκινισμένο κορνφλάουρ. Ανακατεύετε απαλά.

     

  4. Στρώνετε τη μαρέγκα στη λαδόκολλα και σχηματίζετε ένα μεγάλο ορθογώνιο.
  5. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα). Αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

     

  6. Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

     

  7. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη από τη λευκή σοκολάτα ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
  8. Συνεχίζετε να προσθέτετε τη σοκολάτα με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει.

     

  9. Τέλος προσθέτετε τη χτυπημένη φυτική κρέμα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις.
  10. Στρώνετε την κρέμα στη μαρέγκα και μετά απλώνετε το γλυκό του κουταλιού.
  11. Τυλίγετε το ρολό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

rolo_leukis_sokolatas_me_glyko_triantafyllo

Πηγή: olivemagazine.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας