Ρολό με πραλίνα

Μερίδες

12-14

Προετοιμασία

35 min

Μαγείρεμα

15 min

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γευστικό ρολό με έτοιμη πραλίνα φουντουκιού και κρυμμένα πουράκια στη γέμιση. Μια συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 4 ‏ασπράδια αυγών
  • 4 ‏κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ‏ζάχαρη
  • 60 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ‏κορν φλάουρ

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏πραλίνα (εννοούμε το έτοιμο άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο εμπόριο και όχι την γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
  • 100 γρ. ‏πουράκια σοκολάτας, τριμμένα στο χέρι

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Βάζετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  2. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη).
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνετε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
  4. Καλύπτετε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνετε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Ανακατεύετε τα 300 γρ. πραλίνα με τα τριμμένα πουράκια.
  2. Ξεκολλάτε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετείτε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω.
  3. Απλώνετε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Με μια σπάτουλα απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.

rolo_me_pralina

Πηγή: steliosparliaros.gr

Share & Print

100 0 100 3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας