Ρυζόγαλο της γιαγιάς
Το ρυζόγαλο είναι ένα απ τα πλέον κλασικά γλυκά που θα μας κεράσει η γιαγιά αμέσως μόλις μας δεί . Τρώγεται ζεστό και κρύο και σε συνδυασμό με την κανέλα αποτελεί ένα απ΄τα πιο γευστικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι γλασέ , το νερό , το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτετε στο μούλτι τη ζάχαρη και το κάρδαμο.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμειχθούν.
- Αν δεν έχετε κάρδαμο βάζετε κατευθείαν μέσα στη κατσαρόλα 1 φασόλι βανίλιας μαζί με τους σπόρους του.
- Ρίχνετε στη κατσαρόλα τη σκόνη του κάρδαμου και της ζάχαρης και προσθέτουμε 2 στικ κανέλας.
- Τοποθετείτε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένετε να έρθει σε βρασμό.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνέχεια για να μη κάψει το γάλα και να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Με το που πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Όσο περισσότερο ανακατέψετε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.
- Μόλις το ρύζι ξεκινήσει να πήζει , αφήστε τη κατσαρόλα στην άκρη , καλύψτε τη με καπάκι κι αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστό ή είτε το βάζετε σε μπολάκια και στο ψυγείο.
- Για να σερβίρετε το ρυζόγαλο με τον πατροπαράδοτο τρόπο πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα.
Πηγή: akispetretzikis.com