Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ρυζόγαλο της γιαγιάς

Το ρυζόγαλο είναι ένα απ τα πλέον κλασικά γλυκά που θα μας κεράσει η γιαγιά αμέσως μόλις μας δεί . Τρώγεται ζεστό και κρύο και σε συνδυασμό με την κανέλα αποτελεί ένα απ΄τα πιο γευστικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι γλασέ , το νερό , το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  2. Προσθέτετε στο μούλτι τη ζάχαρη και το κάρδαμο.
  3. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Αν δεν έχετε κάρδαμο βάζετε κατευθείαν μέσα στη κατσαρόλα 1 φασόλι βανίλιας μαζί με τους σπόρους του.
  5. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τη σκόνη του κάρδαμου και της ζάχαρης και προσθέτουμε 2 στικ κανέλας.
  6. Τοποθετείτε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένετε να έρθει σε βρασμό.
  7. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνέχεια για να μη κάψει το γάλα και να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  8. Με το που πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  9. Όσο περισσότερο ανακατέψετε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.
  10. Μόλις το ρύζι ξεκινήσει να πήζει , αφήστε τη κατσαρόλα στην άκρη , καλύψτε τη με καπάκι κι αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  11. Σερβίρετε ζεστό ή είτε το βάζετε σε μπολάκια και στο ψυγείο.
  12. Για να σερβίρετε το ρυζόγαλο με τον πατροπαράδοτο τρόπο πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα.

maxresdefault

Πηγή: akispetretzikis.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend