Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σάντουιτς παγωτό με σπιτικό μπισκότο

Μια πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό σάντουιτς στο οποίο το μπισκότο το έχετε φτιάξει εσείς!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψάκι με διάσταση βάσης 20χ24 εκ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά τα ξηρά συστατικά της συνταγής δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα ξηρών συστατικών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε, ισομερώς, με μια μαρίζ στη βάση του ταψιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μέχρι να κρυώσει καλά βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει τόσο όσο να μπορείτε να το “δουλέψετε”.
  5. Μόλις κρυώσει το κέικ/μπισκότο το κόβετε στη μέση από τη μεγάλη του πλευρά. Στρώνετε πάνω από το μισό μπισκότο το παγωτό, το ισιώνετε στην επιφάνειά του και περιμετρικά και το σκεπάζετε με το άλλο μισό μπισκότο. Το τυλίγετε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 6 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει καλά. Το αφαιρείτε από το αλουμινόχαρτο το κόβετε σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε.

παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο

Συνταγή για παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο

Πηγή: sintayes.gr

4.7/5 - (3 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend