Η σοκολάτα με την καραμέλα συνθέτουν μια αρμονία γεύσεων που θα ικανοποιήσει την όρεξη σας για γλυκό !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και αλείφετε με λιπαρή ουσία ένα αντικολλητικό ταψί.
- Σ’ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη και το 1/4 της κούπας βούτυρο.
- Μ’ένα πιρούνι ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να έχει σβόλους. Τοποθετείστε το στον πάτο ενός ταψιού 20 Χ 20.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το υπόλοιπο 1/3 της κούπας βούτυρο. Προσθέστε το 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη κι ανακατεύετε.Φέρνετε σε βρασμό κι έπειτα βράζετε για 1 λεπτό. Αποσύρετε απ’τη φωτιά και περιχύνετε τη κρούστα.
- Ψήνετε για 15 λεπτά. Προσέχετε να μην παραψήσετε.
- Αποσύρετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες και με ένα μαχαίρι χαράζετε για να πάει παντού η σοκολάτα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε !
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: butterwithasideofbread.com