Σοκολατένια μακαρόν (macaron) με καρύδα

Μερίδες

3-4

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

10 min

Πραγματικά δύσκολα θα βρείτε ευκολότερη συνταγή! Λαχταριστά macaron με σοκολάτα και καρύδα που θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για εσάς.

Για τα σοκολατένια macaron με καρύδα θα χρειαστείτε

  • 6 φλυτζ. ‏νιφάδες αποξηραμένη καρύδα
  • 1 φλυτζ. ‏σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ‏φυτικό λάδι
  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τις νιφάδες καρύδας, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνετε 3 κ.σ. από το μείγμα και τις ρίχνετε ώστε να σχηματίσουν το επιθυμητό μας σχήμα για τα macaron σε ένα ταψί ψησίματος που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Προσοχή φροντίστε να κρατήσετε απόσταση μεταξύ κάθε macaron, περίπου 2εκ.
  4. Ψήστε τα για 12 με 18 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τόσο τραγανά όσο θα θέλετε.
  5. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν για 5 περίπου λεπτά.
  6. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι χρησιμοποιώντας ένα φούρνο μικροκυμάτων ή ένα μπεν μαρί και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν περιχύστε τα macaron σας με τη σοκολάτα και σερβίρετε.

soko sokolatenia_makaron_me_karyda_3

Πηγή: foodmaniacs.grjustataste.com

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας