Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σου-ντόνατς με nutella

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την περίτεχνη συνταγή που μετατρέπει τα κλασικά σουδάκια σε σου-ντόνατς με nutella , τα οποία πασπαλίζονται με χοντροκομμένα φουντούκια κι έτσι ολοκληρώνεται η επιτομή της ζαχαροπλαστικής ! Μπορεί να θέλουν λίγη δουλειά παραπάνω απ’τα συνηθισμένα γλυκά αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημειώσει !

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Nutella

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τους κρόκους, την πάστα σπόρων βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να «ανοίξει» το χρώμα του μείγματος. Προσθέστε το αλεύρι καλαμποκιού και το κανονικό αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  2. Προσθέστε 1/3 από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε αργά το υπόλοιπο γάλα ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε.
  3. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο. Η υφή της κρέμας θα γίνει αρκετά παχύρευστη.
  4. Προσθέστε το κρύο βούτυρο σε κύβους και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Μεταφέρετε τη κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να πήξει. Όταν θα έχει πήξει καλά η κρέμα προσθέστε τη nutella και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Συνεχίζετε με τη ζύμη για τα σού

  1. Φέρτε το νερό, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι σε βρασμό σε ένα μεσαίο τηγάνι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και γρήγορα προσθέστε κι ανακατέψτε το αλεύρι με ένα ξύλινο κουτάλι.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους για περίπου 1-2 λεπτά.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μίξερ και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα για ζύμες μέχρι να κρυώσει για 1 λεπτό.
  4. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και αρχίστε να προσθέτετε κάθε αυγό, 1 κάθε φορά, μέχρι αγγίζοντας το μείγμα να σχηματίζονται μικρές κορυφές και η ζύμη να κολλάει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη κουτάλα, με λίγο έξτρα κόπο βέβαια!
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτι ψησίματος. Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ) με το μείγμα και φτιάξτε τα ντόνατς κάνοντας κυκλάκια περίπου 4 εκ. σε πλάτος.
  6. Βουρτσίστε τα με το μείγμα αυγών (1 αυγό χτυπημένα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα). Τοποθετήστε τα άψητα εκλέρ στο φούρνο για 10 λεπτά, εν συνεχεία μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175 C και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, για 25 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε τα και τοποθετείστε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.
  7. Τελειώνοντας , με την άκρη ενός πιρουνιού κάνετε 3 τρύπες σε κάθε ντόνατ. Γεμίστε με κρέμα ζαχαροπλαστικής Nutella χρησιμοποιώντας κορνέ ή γεμίστε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς και κόψτε μια μικρή οπή στην γωνιά της σακούλας (2-3 εκ).
  8. Γαρνίρετε την επιφάνεια κάθε ντόνατ με μια στρώση κρέμας Nutella και πασπαλίστε με χοντροκομμένα φουντούκια.

Τα σου-ντόνατς nutella είναι καλύτερο να καταναλωθούν την ημέρα που θα φτιαχτούν ,ειδάλλως αποθηκεύστε τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο μέχρι και για 2 μέρες.

sou-ntonats-nutella

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend