Σούπερ μακαρονάδα Alfredo με τριπλό λεμόνι

Μερίδες

5

Προετοιμασία

20 min

Μαγείρεμα

40 min

Ψήφοι

Οι λάτρεις του λεμονιού και των μακαρονιών θα λατρέψουν αυτό το πιάτο. Το λεμόνι μάλιστα κάνει πιο ελαφριά τη κλασική έκδοση της μακαρονάδας Alfredo.

Για τη μακαρονάδα Alfredoθα χρειαστείτε

  • 2 ‏μέτρια λεμόνια
  • 4 κ.σ. ‏βούτυρο ανάλατο
  • ένα πακέτο ‏λιγκουίνι ή φετουτσίνι
  • 3/4 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
  • μισό κουταλάκι + λίγο ακόμη ‏αλάτι
  • μια πρέζα ‏πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ‏ψιλοκομμένο άνιθο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  2. Πάρτε το ξύσμα από το ένα λεμόνι.
  3. Κόψτε τα λεμόνια στα τέσσερα.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράστε τα μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  5. Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Ρίξτε τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Βγάλτε τα και μόλις κρυώσουν ξεζουμίστε τα και πετάξτε τα φλούδια.
  8. Βάλτε στο τηγάνι που είχατε τα λεμόνια την κρέμα να σιγοβράσει.
  9. Ρίξτε τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  10. Βγάλτε από τη φωτιά.
  11. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σουρώστε τα.
  12. Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το χυμό και τα 2/3 από το νερό που κρατήσατε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει το τυρί.
  13. Ρίξτε κι άλλο νερό εάν χρειάζεται να αραιώσει λίγο η σάλτσα.
  14. Βγάλτε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το ξύσμα και τον άνιθο.
  15. Αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται και σερβίρετε.

makaronada_alfredo

Πηγή: tlife.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας