Σπαγκέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάππαρη

Ψήφοι

Μοναδική καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντομάτα, ελιές και κάππαρη!

Για τα σπαγκέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάππαρη

  • 500 γρ. ‏σπαγκέτι
  • 2 ‏μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες ‏σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ‏καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό σας αρέσει)
  • 5 ‏ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
  • 3 κουτ. σούπας ‏κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ‏ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 40 ml ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Σκορπίζετε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Τα στραγγίζετε και τα αδειάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  6. Μαγειρεύετε για άλλα 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράζετε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζετε τον βασιλικό και σερβίρετε.

spagetti_me_kappari

Πηγή: gastronomos.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας