Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο και ψητά ντοματίνια
Ένα πιάτο τέλειο, γευστικό και γρήγορο! Για τους μακαρονάδες της παρέας και όχι μόνο…
[ingredients]
Εκτέλεση
Για το κυρίως πιάτο:
- Βράζετε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας σας.
- Σουρώνετε κρατώντας 100 γραμμάρια από το νερό.
- Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο (αφού πρώτα το έχετε αλατίσει), μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε και σερβίρετε!
Για τα ψητά ντοματίνια:
- Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ένα μπόλ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Αλατίζετε και στρώνετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
- Ρίχνετε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.
- Τα διατηρείτε στο ψυγείο, μέσα σε ελαιόλαδο!
Πηγή: yiannislucacos.gr