Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτικά ρολάκια κανέλας

Αυτά τα ρολάκια κανέλας είναι τοοοοόσο τέλεια καυτά, μόλις

βγούν από τον φούρνο , ζεστά και ζουμερά !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ζεστό νερό και διαλύετε 1 κ.γ. ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε τη να σταθεί μέχρι να γίνει κρεμώδης για 10 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βγάλει μπουρμπουλήθρες , για περίπου 10 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε 1/4 της κούπας ζάχαρη , 1/4 της κούπας βούτυρο και αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μείγμα με τη μαγιά, το μείγμα με το γάλα , τα αυγά και 1 1/2 κούπα αλεύρι. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τώρα το υπόλοιπο αλεύρι , 1/2 κούπα τη φορά , χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις η ζύμη γίνει μια μάζα ομοιόμορφη τοποθετείστε τη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε τη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική για περίπου 8 λεπτά.
  3. Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και τοποθετείστε μέσα τη ζύμη και γυρίστε τη από την άλλη πλεύρα για να τη λαδώσετε. Καλύπτετε με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 λεπτό.
  4. Όσο φουσκώνει η ζύμη , λιώνετε 3/4 της κούπας βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να γίνει λείο. Περιχύνετε ένα βουτυρωμένο ταψί 23×30 με το μείγμα. Πασπαλίζετε τον πάτο με 1/2 κούπα φιστίκια πεκάν. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη , 1/2 κούπα πεκάν και τη κανέλα. Αφήνετε στην άκρη.
  5. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετείτε τη ζύμη και την πλάθετε σε ένα παραλληλόγραμο 45×35 εκ. Περάστε το με λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο αλλά αφήστε στις άκρες 1 εκατοστό περίπου κενό. Πασπαλίστε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας. Ξεκινώντας από την μακριά πλευρά τυλίξτε σε ρολό και καλύψτε με ζύμη της άκρες. Περάστε με πινέλο με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο. Με οδοντωτό μαχαίρι κόψτε σε 15 κομμάτια. Τοποθετείστε τα με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί.Καλύψτε και αφήστε τα να φουσκώσουν για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Στο μεταξύ προθαιρμένετε τον φούρνο στους 190 C.
  6. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα. Αφήστε στο ταψί να κρυώσουν για 3 λεπτά και αναποδογυρίστε στο πιάτο που θα σερβίρετε. Πασπαλίζετε με το γλάσο από το ταψί.

rolakia kanelass

Πηγή : foodmaniacs ,

Με έμπνευση και φωτογραφία από :allrecipes

4/5 - (3 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend