Έχετε πατήσει να δείτε αυτή τη συνταγή προφανώς γιατί θέλετε ένα σνακ. Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά snickers. Είναι πραγματικά υπέροχη αλλά καλύτερα μη μας ρωτήσετε πόσα έχουμε φάει..!!
Σπιτικά snickers
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τη συνταγή για σπιτικά snickers θα χρειαστείτε
Υλικά για την πρώτη στρώση
- 1/2 κούπα Κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
- 1/4 της κούπας Φυστικοβούτυρο
Υλικά για τη δεύτερη στρώση
- 1/4 της κούπας Ανάλατο βούτυρο
- 1 κούπα Ζάχαρη κρυσταλλική
- 2/3 της κούπας Marshmallow fluff (βλέπε συνταγή στις οδηγίες)
- 1/4 της κούπας Φυστικοβούτυρο
- 1/4 της κούπας Γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
- 1 κούπα Αράπικα φιστίκια αλατισμένα
Υλικά για την τρίτη στρώση
- 1 πακέτο Καραμέλες γάλακτος μαλακές
- 1/4 της κούπας Κρέμα γάλακτος
Υλικά για την τέταρτη στρώση
- 1/4 της κούπας Κουβερτούρα γάλακτος
- 1/4 της κούπας Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βάζετε σ’ένα ταψί αλουμινόχαρτο και το αλείφετε με λάδι.
Για την πρώτη στρώση
Λιώνετε στα μικροκύματα τη κουβερτούρα σε σταγόνες και το φυστικοβούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό. Ανακατεύετε κι αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε για άλλα 30″ μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τη σοκολάτα στο ταψί και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Για τη δεύτερη στρώση
Λιώνετε το βούτυρο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Φέρνετε σε βρασμό και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το marshmellow-fluff , το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά , προσθέτετε τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ ( σπάτουλα από σιλικόνη).
Απλώνετε το μείγμα πάνω απ’τη σοκολάτα στο ταψί που βάλατε στο ψυγείο.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Για την τρίτη στρώση
Βάζετε σ’ ένα τηγάνι τις καραμέλες και τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Το απλώνετε πάνω απ’τη δεύτερη στρώση κι αφήστε το κρυώσει.
Για την τέταρτη στρώση
Λιώνετε τη κουβερτούρα σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο στα μικροκύματα σε μέτρια θερμοκρασία κι ανακατεύετε. Επαναλάβετε αν χρειαστεί για 30” .
Απλώνετε τη σοκολάτα στο ταψί ομοιόμορφα.
Αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Αφαιρέστε από το ταψί και ξεφλουδίστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια.