Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

1 min

Πρόκειται για ένα απ’τα πιο πολυσυζητημένα συστατικά στη ζαχαροπλαστική. Ωστόσο είναι ένα προιόν αρκετά «τσιμπημένο» στο εμπόριο , γεγονός που μας κάνει να καταφεύγουμε στην βανίλια σε σκόνη , η οποία δεν έχει τόσο πλούσια γεύση όσο το εκχύλισμα. Μπορεί να χρειάζεται καιρό για να είναι έτοιμο αλλά θα σας αποζημιώσει σίγουρα και οικονομικά αλλά κυρίως γευστικά !

Για το σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας θα χρειαστείτε :

  • 1 ‏Μπουκάλι αποθήκευσης 200 ml
  • 7 ‏Σπόρους βανίλιας
  • 1 κούπα. ‏Βότκα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τους σπόρους βανίλιας κατά μήκος. Αν σας βοηθάει μπορείτε να τους κόψετε στα 2 προκειμένου να χωρέσουν στο μπουκάλι που θα τα αποθηκεύσετε.
  2. Γεμίζετε το μπουκαλάκι σας με μια κούπα αλκοόλ ή ρούμι ή μπράντι της επιλογής σας ( μη «κλέψετε» τη ποσότητα γιατί είναι ακριβώς όσο χρειάζεται ). Οι σπόροι βανίλιας πρέπει να βυθιστούν στο αλκοόλ.
  3. Το ανακινείτε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγαπημένο σας χορευτικό (!).
  4. Περιμένετε για περίπου 8 εβδομάδες. Ναι το ξέρουμε πως είναι πολύ αλλά στο μεταξύ θα ψάξετε τις αγαπημένες σας συνταγές τις οποίες θα εκτελέσετε με το εκχύλισμα απ’τα χεράκια σας πλέον ! Το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από φως. Απολαύστε το μέχρι τη τελευταία σταγόνα !

Έξτρα πληροφορίες

  1. Αναζητείστε στο εμπόριο διάφορες ποικιλίες βανίλιας ώστε να έχετε διαφορετικές γεύσεις.
  2. Διακοσμείστε τις δημιουργίες σας με κορδέλες και αυτοκόλλητα καθώς μπορείτε να τα κάνετε και δώρο !
  3. Στη συνταγή χρησιμοποιείται η βότκα καθώς έχει τη πιο ουδέτερη γεύση. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιείσετε Burbon , ρούμι ή μπράντι οποιασδήποτε μάρκας και ποιότητας.

Σπιτικό εκχυλισμα βανιλιασ

Πηγή : foodmaniacs ,beanilla


Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας