Σπιτικό εκλέρ ταψιού

Μερίδες

10

Προετοιμασία

30 min

Μαγείρεμα

4 hr

Πάρτε μια γεύση από Γαλλία !

Το εκλέρ ταψιού είναι ένα καταπληκτικό γλυκό ψυγείου, ακόμα πιο απολαυστικό την επόμενη μέρα που έχουν δέσει οι γεύσεις μεταξύ τους!

Για το σπιτικό εκλέρ ταψιού θα χρειαστείτε:

  • 4 ‏Πακέτα κράκερ
  • 1.150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 4 ‏κρόκοι αυγών
  • 125 γρ, ‏ζάχαρη
  • 120 γρ. ‏γάλα
  • 450 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 2 πρέζες ‏αλάτι
  • 150 γρ. ‏πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κ.σ. ‏μέλι
  • 2 κ.σ. ‏ιρλανδικό λικέρ κρέμας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε 500 γρ. γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Την αφήνετε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.
  2. Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα και σταδιακά το ρίχνετε στο μείγμα αυγών, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ανακατεύετε καλά να αραιώσει το μείγμα.
  4. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Προσέχετε να μην πάρει βράση.
  5. Βάζετε σε μπολ 150 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα και περιχύνετε με την κρέμα αυγών. Ανακατεύετε να λιώσει τελείως. 
  6. Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει.
  7. Χτυπάτε 300 γρ. κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτετε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

    Ετοιμάζετε την επικάλυψη

  8. Βάζετε 300 γρ. κουβερτούρα σε μπολ. Ζεσταίνετε 350 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα.
  9. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία και γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτετε το μέλι και το λικέρ. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
  10. Σε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος φτιάχνετε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψετε όλο το σκεύος.
  11. Απλώνετε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Συνεχίζετε με μια στρώση κράκερ. Απλώνετε όλη την κρέμα σοκολάτας.
  12. Στρώνετε μια σειρά κράκερ. Απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτετε με μια στρώση κράκερ.
  13. Περιχύνετε με την επικάλυψη, σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνετε το εκλέρ ταψιού να δέσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες.Το εκλέρ ταψιού είναι ακόμα πιο απολαυστικό την επόμενη μέρα!Πηγή :mamapeinao

σπιτικό εκλέρ ταψιού

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

33.333333333333 0 100 6

2 Σχόλια

  1. Avatar ΦΥΛΛΗΣ 5 μήνες ago

    συνταγη λαθος 500γρ γαλακτος??????

    • Avatar Food Maniacs Author 5 μήνες ago

      Καλησπέρα , διορθώσαμε την δοσολογία σε 1.150 γρ κρέμας γάλακτος !

Γράψτε μας την άποψη σας