Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για αφράτα Pretzel με κανέλα και ζάχαρη

Pretzel ακούτε και pretzel δε βρίσκετε; Ε σας έχουμε μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας σπιτικά και αφράτα pretzel.

Αφράτα Pretzel με κανέλα και ζάχαρη

  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες4

    Για τα αφράτα Pretzel θα χρειαστείτε

    Υλικά για τα Pretzel

    • 1 1/2 κούπες ‏ζεστό νερό
    • 3 κ.σ. ‏ζάχαρη
    • 1 κ.σ. (1 φακελάκι και κάτι παραπάνω) ‏ξερή μαγιά
    • 4 1/2 κούπες ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κ.γ. ‏αλάτι
    • 3 κ.σ. ‏κανέλα
    • 1/4 κούπες ‏ελαιόλαδο
    • 10 κούπες ‏νερό
    • 2/3 της κούπας ‏σόδα

    Υλικά για το Πασπάλισμα

    • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη
    • 2 κ.σ. ‏κανέλα

    Εκτέλεση

    1

    Στον κάδο του μίξερ διαλύετε στο ζεστό νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύετε κι αφήνω 5′ να αρχίσει να γίνεται αφρός. Κοσκινίζετε στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και το λάδι.

    2

    Τοποθετείτε στο μίξερ τον γάντζο και ξεκινάτε το ζύμωμα για 6′, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δε θα κολλά στα τοιχώματα του κάδου. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ ή τον κάδο του μίξερ, καθαρό, και μεταφέρετε το ζυμάρι εκεί. Καλύπτετε με μεμβράνη κι αφήνω να διπλασιάσει τον όγκο του για 1 ώρα.

    3

    Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνετε λαδόχαρτο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη μαγειρική σόδα κι αφήνω να βράσει. Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και τη χωρίζετε σε 8 κομμάτια.

    4

    Φτιάχνετε μπαστουνάκια μεσαίου πάχους και τα ρολάρετε. Τα διπλώνετε, ξεκινώντας από το σχήμα του πέταλου ή του «U» και κατόπιν σταυρώνοντάς τα, ώστε να τους δώσετε το παραδοσιακό σχήμα των pretzel. Με προσοχή βουτάτε ένα-ένα τα πρέτσελ μέσα στην κατσαρόλα με τη σόδα και τα αφήνετε για 30”, να ρουφήξουν. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε λαδόχαρτο ή πιατέλα να στραγγίξουν.

    Για το πασπάλισμα

    5

    Σε ένα μπολάκι ή πιατάκι αναμειγνύετε την κανέλα με τη ζάχαρη.

    6

    Αραδιάζετε τα πρέτσελ στη λαμαρίνα που έχετε προετοιμάσει.

    7

    Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζετε με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης.

    8

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° ή στο max για 13′-16′, μέχρι να σκουρύνει η επιφάνεια των πρέτσελ και να είναι έτοιμη να σκάσει.

    9

    Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    συνταγή για αφράτα pretzelΠηγή: pastrychef.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend