Τα καλύτερα νιόκι με 4 λιωμένα τυριά

Μερίδες

8-10

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

25 min

Τα νιόκι είναι αγαπημένο πιάτο της Ιταλικής κουζίνας και τιμώνται ποικιλοτρόπως.

Όσοι είστε cheeselovers θα πάθετε πλάκα όταν δοκιμάσετε τη συνταγή ! 

Για τα νιόκι θα χρειαστείτε:

  • 3 κ.σ. + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού ‏Βούτυρο ανάλατο ,
  • 2 ‏Σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 3 κ.σ. ‏Αλεύρι
  • 1 κούπα ‏Ζωμός κοτόπουλου ( έτοιμος )
  • 1 κούπα ‏Κρέμα γάλακτος
  • ‏Χόντρο αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπα ‏Τυρί μοτσαρέλα
  • 1/2 κούπα ‏Τυρί παρμεζάνα
  • 1/3 της κούπας ‏Τυρί προβολόνε
  • 1/3 της κούπας ‏Τυρί ασιάγκο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C και βουτυρώνετε ένα ταψί.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το 3 κ.σ. βουτύρου σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το άρωμα του για 30″. Προσθέτετε το αλεύρι , μια κουταλιά τη φορά , και ανακατεύετε με σύρμα συνεχώς μέχρι να ψηθεί καλά για 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε στη κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλο και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τα τυριά και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει λείο το μείγμα.Αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Τοποθετείστε τα νιόκι στο ταψί που βουτυρώσατε. Περιχύνετε με τη σάλτσα τυριών τα νιόκι και τα ανακατεύετε για να καλυφθούν από τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με όσα τυριά απέμειναν και με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Ψήνετε μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν τα τυριά για 25-30 λεπτά.
  7. Γαρνίρετε με βασιλικό.

ta kalitera nioki

Πηγή : foodmaniacs , delish

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας