Τα πιο αφράτα pancakes!

Μερίδες

3

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

6 min

Το πρωί σκέφτεστε πως θέλετε να φάτε κάτι ξεχωριστό και να κάνετε τη διαφορά κι εμείς σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε τα πιο αφράτα pancakes που μας έρχονται από μια χώρα με ιδιαίτερη κουζίνα , την Ιαπωνία !

Για τα pancakes θα χρειαστείτε :

  • 1 ‏αυγό μεγάλο
  • 80 γρ. ‏ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γ. ‏σιρόπι βανίλιας
  • 1 ‏πρέζα αλατιού
  • 25 γρ. ‏ζαχάρη
  • 40 γρ. ‏αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. ‏baking powder
  • 0,5 γρ. ‏μαγειρική σόδα
  • ‏μερικές φέτες μπέικον και σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα το αυγό ,το ξινόγαλα ,τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα ξεχωριστό ανακατεύετε με σύρμα τα στερεά υλικά, τα προσθέτετε στα υγρά και ανακατεύετε για να ενωθούν.
  3. Ζεστάνετε το τηγάνι και παράλληλα αλείφετε την επιφάνεια με ανάλατο βούτυρο. Παίρνετε στρογγυλές φόρμες-δαχτυλίδια (κουπάτ) , τις αλείφετε με βούτυρο περιμετρικά και τις γεμίζετε με το μείγμα μέχρι τη μέση.
  4. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια. Γυρίζετε και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Όσο μαγειρεύονται τα pancakes μαγειρεύετε σε ένα άλλο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  6. Τοποθετείτε το ένα pancake πάνω στο άλλο και στη συνέχεια το μπέικον και τέλος περιχύνετε με σιρόπι σφένδαμου.

ta-pio-afrata-pancakes

Πηγή : tastemade, foodmaniacs

loading...

Share & Print

100 0 100 1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας